"Нафтогаз" планує у липні подати позов до міжнародного арбітражу на "Газпром", – Вітренко

нафтогаз

НАК "Нафтогаз України" у липні має намір подати позов проти російського "Газпрому" за скорочення транзиту природного газу територією України у порівнянні з законтрактованими обсягами.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це заявив голова компанії Юрій Вітренко на прес-конференції.  

Він наголосив, що згідно з умовами контракту з "Газпромом" передбачено, що є 45 днів на спроби врегулювати розбіжності перед походом до арбітражу.  

"У наступному місяці цей термін спливає, і якщо нічого не станеться, і "Газпром" не змінить своєї позиції, це означає, що наступного місяця ми матимемо право звертатися до міжнародного арбітражу", - заявив Вітренко.  

Голова правління "Нафтогазу" додав, що НАК використовуватиме всі права, тому що "Газпром" нині не доплачує за ті транзитні обсяги, які він забронював і які є доступними для "Газпрому". 

Нагадаємо, 11 травня голова групи "Нафтогаз" пригрозив російському газовому монополістові компанії "Газпром" новим арбітражем, якщо компанія припинить платити Україні за транзит.