Німеччина та Норвегія націлилися на будівництво водневого трубопроводу

Німеччина та Норвегія націлилися на будівництво водневого трубопроводу
Фото: Pixabay

Керівництво Німеччини та Норвегії ведуть переговори щодо будівництва водневого трубопроводу, щоб знизити залежність від російського газу.

Як повідомляє Bloomberg, це питання обговорювали під час зустрічі міністр економіки Німеччини Роберт Хабек та прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гара Стере.  

За інформацією агентства, найближчим часом сторони мають намір розробити технико-економічне обґрунтування проєкту, який дозволить транспортувати водень із Норвегії до Німеччини.  

На сьогоднішній день, як зазначає Bloomberg, Німеччина отримує понад половину газу та вугілля, а також близько третини нафти з Росії.  

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв збільшити підземні сховища газу та вугілля, щоб знизити їхню схильність до будь-яких потенційних перебоїв з поставками.  

Крім цього, німецький уряд також купує скраплений природний газ, підтримує зусилля з будівництва нових терміналів ЗПГ та наполягає на якнайшвидшому розширенні використання відновлюваних джерел енергії.  

Раніше повідомлялося, що німецька енергокомпанія E.ON, що є найбільшим гравцем на ринку Німеччини, відмовилася купувати російський природний газ.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна готується до суттєвого скорочення імпорту газу з Росії або взагалі відмовиться від російського енергоресурсу. Проте термін відмови поки невідомий.

Однак після того, як США заборонили імпорт нафти і газу з Росії в Німеччині заявили, що не готові піти на такий крок прямо зараз.