Запаси вугілля в Україні перевищили торішні показники – Герус

Станом  на 14 січня на складах перебувало 734,1 тисячі тонн вугілля
Фото: Depositphotos

Станом на 14 січня поточного року запаси вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ України вперше в опалювальному сезоні перевищили запаси вугілля за такий же період минулого року.

Про це у Telegram повідомив голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

За його словами, на 14 січня на складах перебувало 734,1 тисячі тонн вугілля.

"Рік тому запаси становили 711,1 тисячі тонн. З початку цієї зими запаси вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ збільшилися на 51% або на 248 тисяч тонн", - написав Герус.

Парламентарій вважає, що одним із головних факторів такої динаміки став імпорт вугілля, зокрема, за морським спрямуванням.

При цьому Герус зазначив, що станом на 14 січня компанія ДТЕК прийняла сім суден, а компанія Центренерго – чотири судна з енергетичним вугіллям.

Герус також додав, що фактором такої динаміки став імпорт електроенергії та вищий рівень генерації "Енергоатомом", що дозволяло економити вугілля.

Як повідомлялося раніше, в Україну завезли перші 60 вагонів енергетичного вугілля для Луганської ТЕС, яка є основним джерелом енергії для області.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2021 року Луганська ТЕС через відсутність у достатніх обсягах запасів вугілля на складах перейшла на газ. На 6 січня на ЛуТЕС було 8,1 тисяч тонн вугілля, близько 14% від мінімального обсягу.

Джерело фото: Depositphotos