Курс долара в Україні не підніметься вище за 30 гривень — прогноз Офісу президента

Курс долара в Україні не підніметься вище за 30 гривень — прогноз Офісу президента
Українська влада очікує стабілізацію курсу гривні. Фото: Kyivpost

В Офісі президента України вважають, що курс долара не перевищить позначки 30 гривень навіть у разі найсильнішого інформаційного тиску, який б'є по національній валюті. Про це заявив заступник голови ОП Ростислав Шурма в ефірі телепередачі "Право на владу".

"Який би не створювався інформаційний тиск, курс долара не повинен перевищити 30 гривень за долар. Резервів Національного банку більш ніж достатньо, щоб упоратися з цією панікою", – повідомив Шурма.

Він упевнений, що турбулентність гривні, спричинена побоюваннями повномасштабного військового конфлікту між Україною та Росією, — це тимчасове явище, і незабаром курс національної валюти повернеться у свій звичний коридор 27-27,5 грн/дол.

Максимальна планка для долара, за прогнозами Шурми, становить 28,5 гривні.

"Якщо є бажання купити долар по 28–29,5 гривні, купіть, але ви втратите. Життя повернеться до норми", – додав заступник голови ВП.

Раніше президент України Володимир Зеленський заспокоював українців, запевняючи, що НБУ має достатньо ресурсів, щоб утримувати курс гривні.

Незабаром через нові побоювання Заходу з приводу військового вторгнення Росії в Україну гривня почала девальвувати. При цьому після повідомлень про те, що Росія почала відводити частину своїх військ від кордону з Україною, гривня різко зміцнилася на міжбанку.