"Нова пошта" пропонує компаніям отримувати гроші за товар авансом

Послугою можуть скористатися компанії, які співпрацюють із "НоваПей" за договором на переказ грошей та регулярно надсилають товари "Новою поштою"
Фото: Facebook/"Новая почта"

Фінтех-компанія "НоваПей", яка входить до Групи компаній “Нова пошта”, почала надавати послугу "Факторинг післяплатою".

Як повідомляє прес-служба "Нової пошти", тепер гроші за свій товар можна отримувати ще до того, як покупець отримає посилку та сплатить покупку на "Новій пошті".

За інформацією компанії, зазвичай продавець отримує кошти за товар, відправлений поштою, лише через 48-72 години (2-3 дні) після замовлення. Час витрачається на відправлення, отримання посилки та банківські зарахування.

"З послугою "Факторинг післяплати" не потрібно чекати кілька днів — гроші надійдуть відразу після відправлення поштою і без необхідності застави. Клієнти "Нової пошти" тепер зможуть отримувати додаткові оборотні кошти, прискорити свої бізнес-процеси та збільшити обсяги реалізації", — йдеться в повідомленні. 

У компанії зазначають, що "НоваПей" двічі на день виплачує аванс за посилки, які напередодні були надіслані "Новою поштою" з післяплатою.

Відправник отримує інформацію, коли одержувач забирає посилку або відмовляється від неї.

За підсумками місяця формується реєстр скасованих відправлень та підраховується комісія за послугу факторингу.

Клієнт перераховує "НоваПей" зайві авансові гроші за скасовані та повернені відправлення до 10 числа наступного місяця.

Щоб активувати нову послугу, потрібно мати з "НоваПей" договір на переказ грошей та угоду на факторинг післяплати. Її вартість складає 0,2% від суми авансу.

Послугою можуть скористатися компанії, які співпрацюють із "НоваПей" за договором на переказ грошей та регулярно надсилають товари "Новою поштою". Також потрібно мати низький відсоток повернень та хорошу історію співпраці.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня 2022 року компанія "Нова пошта" ввела нові тарифи на доставку. Серед змін – продовження акційної ціни на доставку до поштоматів, ціна за доставку при поверненні посилки та спрощення тарифних зон.

Нагадаємо, "Нова пошта" збирається в 1,5 рази збільшити інвестиційний бюджет — до 4 млрд грн.