Україна отримала від Німеччини грант в €1 мільярд: на що підуть кошти

Україна НІмеччина, грент від Німеччини

До Державного бюджету України надійшов грант Федеративної Республіки Німеччина у сумі 1 мільярд євро. Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування першочергових бюджетних видатків під час воєнного стану. 

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.  

Зазначається, що кошти були перераховані до держбюджету через спеціальний адміністративний рахунок, який відкрито Міжнародним валютним фондом для направлення грошей країн-донорів на допомогу Україні.

"Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування першочергових бюджетних видатків під час воєнного стану", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначили у Міністерстві, всього з початку введення воєнного стану Україна отримала від Німеччини 1,3 мільярда євро для підтримки фінансово-бюджетної системи.

Нагадаємо, 24 червня Міністр фінансів України Сергій Марченко та Федеральний Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер підписали Угоду між Урядами України та Німеччини про надання Україні 1 млрд євро грантового фінансування. 

Всі залучені кошти спрямовуватимуться на підтримку фінансової стабільності України у формі грантів або кредитів (позик).