Apple впровадить в iPhone функцію прийому платежів із банківських карток

Apple впровадить в iPhone функцію прийому платежів із банківських карток
Apple впровадить в iPhone функцію прийому платежів із банківських карток

Компанія Apple планує впровадити у свої смартфони iPhone функцію, яка дозволить приймати платежі та зможе повністю замінити термінали.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначає видання, для роботи системи буде задіяно безконтактну технологію NFC, яка на даний момент існує тільки для оплати покупок смартфоном (Apple Pay). Необхідні чіпи є у смартфонах із 2014 року.

З'явитися в операційній системі iOS функція може вже за кілька місяців, у найближчому оновленні. Очікується, що реліз iOS 15.4 відбудеться навесні.

За задумом Apple, нова функція дозволить малому бізнесу заощаджувати на платіжних терміналах. Чи буде вона доступна всім користувачам або лише підприємцям, поки що невідомо.

Джерела Bloomberg заявляють, що також неясно, чи опція прийому платежів буде випущена під брендом Apple Pay. Проте її розробляє команда з платіжного підрозділу Apple.

Робота над створенням мобільного платіжного терміналу всередині iPhone розпочалася ще у серпні 2020 року. Тоді Apple за 100 млн доларів купила канадського розробника Mobeewave, якому належить відповідна технологія.

Зазначимо, у Нідерландах антимонопольний орган оштрафував корпорацію Apple на 5 мільйонів євро ($5,65 мільйона) через порушення способу оплати App Store. Виявилося, що компанія не запропонувала користувачам альтернативні способи оплати у своєму магазині програм, як цього вимагав регулятор.