Армія РФ намагається оточити Лисичанськ, - голова Луганської ОВА

Армія РФ намагається оточити Лисичанськ, - голова Луганської ОВА

Ситуація в Лисичанську нагадує те, що відбувалося у Сєвєродонецьку трохи більше місяця тому, на початку штурму міста. Зараз російська армія продовжує наступ за напрямком Вовчоярівка – Верхньокамʼянка, намагаючись оточити Лисичанськ.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

До лікарень країни продовжують доставляти жителів Лисичанська, яких росіяни обстріляли касетними снарядами 27 червня.

Поранено понад 20 людей: лікарі з усієї країни зараз рятують життя людям.

"Так, учора до медзакладів Краматорська госпіталізовано трьох мешканців Лисичанська. У Дніпро доставили двох дітей – 14-ти та 15-ти років – які також перебували у черзі за водою 27 червня. Є поранені лисичани і у Львові. У багатьох місцевих жителів тяжкі пошкодження ", – зазначив Гайдай.

За його словами, ситуація в Лисичанську наразі нагадує те, що відбувалося в Сєвєродонецьку трохи більше місяця тому, на початку штурму міста, коли починають займатися будинок за будинком.

"Окупанти не зупиняються ні перед чим. Одного разу в Сєвєродонецьку, коли вони не могли протягом довгого періоду просунутися далі, випустили по одному із перехресть міста близько 200 снарядів з різних видів озброєння, перетворивши на попіл декілька будинків. Ось така ціна "руського миру"", - наголосив Гайдай.

Зараз російська армія продовжує наступ за напрямком Вовчоярка – Верхньокам'янка, намагаючись оточити Лисичанськ.

Обстріляно Золотарівку, Вовчеярівку та Лисичанськ.

Вчора ворог також атакував у бік Спірного, що на самій адмінмежі Луганщини та Донеччини і поблизу Верхньокам’янки, але вимушений був відійти.

Нагадаємо, росіяни вдарили з "Урагану" в натовп людей, які набирали воду біля цистерни, що приїхала в Лисичанську. Як мінімум вісім загиблих та понад 20 поранених.

Зазначимо, Збройні сили України відвели підрозділи з міст Сєвєродонецьк, селищ Сиротине, Вороново та Борівське Луганської області, де закріплюються окупаційні війська.