Через ракетний удар РФ по Сергіївці загинув співробітник підвідомчого Молдові санаторію, ще п'ять поранені

Через ракетний удар РФ по Сергіївці загинув співробітник підвідомчого Молдові санаторію, ще п'ять поранені
Фото: ДСНС

Міністерство охорони здоров'я Молдови повідомляє, що внаслідок ракетного удару по курортному селищу Сергіївка Одеської області загинув один і було поранено п'ятьох співробітників дитячого санаторію, який перебуває у його віданні. Про це написала на своїй сторінці у Facebook голова відомства Алла Немеренко.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Вона зазначила, що діяльність реабілітаційного центру була припинена в період пандемії, і молдавське МОЗ лише збиралося відновлювати її, як в Україну прийшла війна.

За словами Немеренко, під час обстрілу в ніч проти 1 липня сам центр серйозно не постраждав, були вибиті лише вікна у котельні. Однак було поранено п'ятьох співробітників центру, які проживали в будинку, що постраждав від обстрілу, а ще один загинув.

"Ці мирні люди зробили дні дітей Молдови більш прекрасними, вони подбали про їхню реабілітацію з великою любов'ю і відданістю, і ми бажаємо їм повного одужання. Висловлюємо глибоке співчуття та співчуття родині загиблого колеги", - написала вона.

У свою чергу Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції Молдови виступило з рішучим засудженням обстрілу російськими ракетами житлового будинку та бази відпочинку в Сергіївці, внаслідок якого загинули люди, зокрема діти.

"Ми сумуємо через новину про те, що співробітник Дитячого реабілітаційного центру Міністерства охорони здоров'я Республіки Молдова загинув, а ще 5 співробітників отримали поранення. Це ще одне свідчення неприпустимої агресії проти цивільних об'єктів після нещодавньої атаки на місто Кременчук", - зазначили у відомстві.

Зазначимо, що санаторій розташований відносно далеко від об'єктів, що постраждали від обстрілу: згадана молдавським міністром котельня знаходиться на відстані 1 кілометра по прямій від бази відпочинку "Хвиля", зруйнованої попаданням ракети.

Крім того, судячи з численних фото, опублікованих українськими офіційними структурами, руйнувань зазнав 9-поверховий житловий будинок по вулиці Чорноморській, 23, де й перебувала більшість постраждалих.

За останніми даними Держслужби з надзвичайних ситуацій на 17:05 п'ятниці, загиблими внаслідок обстрілу вважається 21 особа, у тому числі 16 осіб при ударі по будинку та 6 при ударі по базі відпочинку. Госпіталізовано 39 осіб, включаючи 38 мешканців будинку і 1, який перебував на "Хвилі".