Росія посилила корабельне угруповання у Чорному морі

чорноморський флот РФ, чорне море, війна в Україні

Армія Російської Федерації на півдні України тримається оборонних рубежів, але намагається проводити повітряну розвідку, гатити артилерією та завдавати ракетних ударів по тилу позицій ЗСУ та звільнених населених пунктах.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє оперативне командування "Південь".   

Зазначається, що в районі Апостолового російський винищувач випустив крилату ракету класу "повітря-повітря" по нашому бомбардувальнику, не зачепив його. 

Також на Херсонщині ворожий Ка-52 намагався вдарити по українських позиціях, але віддав перевагу маневру і втечі під вогнем гідної відсічі. Водночас на Миколаївщині зенітно-ракетний підрозділ ЗСУ знищив безпілотний розвідник. 

Загальні втрати ворога на півдні країни склали 28 осіб, ста п’ятдесяти двоміліметрову гармату-гаубицю, танк та 2 військові автівки. 

"У Чорному морі корабельне угруповання ворога поповнило склад. Відтепер там чатує три надводних і три підводних носії крилатих ракет, чий спільний арсенал складає 36 ракет, а також три ВДК", - йдеться у повідомленні.  

Нагадаємо, що аналіз фотодоказів з України, проведений New York Times, показав, що Росія використала проти України понад 210 заборонених боєприпасів. В цілому журналісти встановили понад 2000 боєприпасів, що ідентифікуються, переважна більшість з яких були некерованими.