Росіяни намагалися перерізати автошлях Бахмут - Лисичанськ, - голова Луганської ОВА

Бахмут Лисичанськ, Луганська область, війна в Україні
Фото: t.me/luhanskaVTSA

Збройні сили України стримують російських окупантів на межі Луганщини та Донеччини. Ворог зазначає значних втрат.  

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 

За його словами, росіяни щодня отримують наказ просуватися далі, але не завжди його виконують, бо втрати в особовому складі дуже значні.

"Про це зізнаються і полонені, і ті, хто спілкується з населенням в Лисичанську та Сєвєродонецьку. Тільки за час штурму Лисичанська у ворога тисячі загиблих і поранених. Так, сил і засобів в них на порядок більше, але українська армія краще підготовлена та вмотивована", - поінформував Гайдай.  

Він додав, що як тільки у ЗСУ з’явиться більше далекобійної зброї – перевага ворога в особовому складі буде нівельована.

Зокрема, минулої доби росіяни хотіли просунутися до Донеччини, перерізати автошлях Бахмут – Лисичанськ, що пролягає повз Білогорівку, але під тиском українських бійців ворог змушений був відійти.

"Поступово дається в знаки окупанту і несвоєчасне підвезення боєприпасів  – завдяки влучності наших бійців, які за останні два тижні знищили декілька складів на окупованій території. Один із них днями палав у Кадіївці", - підкреслив очільник ОВА.  

Нагадаємо, ЗСУ минулої доби зупинили наступ російської армії в районі Спірного та відбили атаку неподалік Вершини у Донецькій області. Також росіяни намагалися вести наступ в районах Верхньокам’янського та Білогорівки, але українські військові завдали їм значних втрат.