В Ірпені росіяни розстріляли американського журналіста (ВІДЕО)

В Ірпені росіяни розстріляли американського журналіста (ВІДЕО)

Сьогодні, 13 березня, в Ірпені російські окупанти розстріляли 51-річного кореспондента із США Брента Рено, на якому був бейдж видання The New York Times.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник поліції Київської області Андрій Небітов.

Він наголосив, що окупанти цинічно вбивають навіть журналістів міжнародних ЗМІ, які намагаються показати правду про безчинства російських військ в Україні.

"Звичайно, професія журналіста передбачає ризик, втім, громадянин США Брент Рено поплатився життям за спробу висвітлити підступність, жорстокість та безжалісність агресора", – зазначив Небітов.

Він додав, що ще один журналіст отримав поранення.

Як написав у своєму Telegram-каналі радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, пораненого журналіста доправили до лікарні "Охматдит", де йому надають медичну допомогу.

За словами Геращенка, 46-річний Хуан Дієго Херрера Арредондо отримав осколкове поранення у стегно.

У свою чергу, The New York Times заявили, що Брент протягом багатьох років працював з цим виданням, проте на момент загибелі він не був співробітником NYT.

"Незважаючи на те, що минулого (останнього разу у 2015 році) він робив матеріали для Times, в Україні він не працював за завданням редакції. Перші повідомлення про те, що він працював на Times, з'явилися, бо на ньому був бейдж журналіста Times, виданий для виконання завдання багато років тому», – повідомили The New York Times.

Нагадаємо, у суботу, 12 березня, у Каховці зник журналіст та громадський діяч Олег Батурін.

О 16:00 йому зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біля автостанції. Батурін вийшов о 16:30 і пообіцяв бути вдома за 20 хвилин, але так і не повернувся.