З Попасної під обстрілами вдалося вивезти лише 16 мирних жителів

З Попасної під обстрілами вдалося вивезти лише 16 мирних жителів

З міста Попасна на Луганщині вдалося евакуювати 16 мирних жителів, автомобілі з якими обстрілювати російські війська.

24 квітня вдалося вивезти евакуаційним автобусом лише 16 українців, ще два авто гуманітарної колони потрапили під обстріл і не змогли забрати мирних жителів міста. Про це повідомив у Facebook керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Серед евакуйованих травмований чоловік. Вночі він отримав ушкодження через обвал перекриття у підвалі багатоповерхівки. Охочих врятуватися від «руського миру» було й більше. Ми відправили за ними автомобілі, однак почались обстріли. Одну автівку посікло уламками снаряду», – пише голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За словами Гайдая, водії не постраждали, але машини суттєво пошкоджено. Позиційні бої у Попасній продовжуються і зараз. Внаслідок обстрілів відбувається руйнування житлових будинків.

"Уночі постраждав чоловік через обвал плити перекриття у підвалі багатоповерхівки, він також потрапив на Великодній рейс евакуації", - повідомив глава області.

Раніше, 22 квітня, російським окупантам не вдалося прорватися в Рубіжному та Попасній - незважаючи на заяви російських окупантів, ці міста і досі під контролем українських військ. Раніше про взяття Рубіжного російські пропагандисти повідомляли тричі.

Нагадаємо, що у Сєвєродонецьку війська РФ знищили усі продовольчі склади.