ЗСУ втратили контроль над Метьолкіним поблизу Сєвєродонецька

Метьолкіне поблизу Сєвєродонецька, зсу, збройні сили, війна в Україні, бойові дії

Російська армія на Луганщині посилила артилерійські та авіаційні обстріли. Потужно росіяни гатять по Сєвєродонецькій промзоні та околицях міста. Те саме в районах Тошківки та Устинівки. 

Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 

"Рашисти посилили артилерійські та авіаційні обстріли. Потужно росіяни гатять по Сєвєродонецькій промзоні та околицях міста. Те саме в районах Тошківки та Устинівки, бо орки хочуть здійснити там прорив, і задля цього стягнули туди велику кількість техніки", - сказав Гайдай. 

Він наголосив, що бої точаться в багатьох селищах навколо Сєвєродонецька та Лисичанська.  

"На жаль, зараз ми не контролюємо Метьолкіне поблизу обласного центру. Орки продовжують використовувати "повзучу»"тактику - Луганщину винищують з усієї можливої зброї", - додав голова ОВА. 

За словами Сергія Гайдая, наразі триває "тиха" евакуація з Лисичанська силами працівників військових адміністрацій, поліцейських, рятувальників та волонтерів. З населених пунктів, де тривають активні бойові дії, людей вивозять військові на броньованій техніці.  

Нагадаємо, російські військові тричі протягом 19 червня наносили авіаудари в районі Лисичанська, у Сєвєродонецьку продовжуються бої. У місті Горському внаслідок обстрілів було пошкоджено 19 будинків, у Врубівці сім будинків, а у Лисичанську обстріляно кілька адміністративних будівель.