British American Tobacco призупинила бізнес в Україні, але продовжить працювати в РФ. Philip Morris поки теж

Табачная фабрика в Прилуках. Фото: сайт "Бритиш Американ Тобакко Украина"
Тютюнова фабрика у Прилуках. Фото: сайт "Бритіш Американ Тобакко Україна"

Виробник цигарок British American Tobacco вирішив призупинити виробництво в Україні через безпекову ситуацію у зв'язку з війною, проте продовжує працювати в Росії. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Ми глибоко стурбовані конфліктом в Україні. Безпека та благополуччя наших людей там і у всьому регіоні є нашим головним пріоритетом. У нас підприємства на 1000 осіб в Україні та на 2500 у Росії. Наші думки з ними всіма у цей неймовірно скрутний час", - заявили у B.A.T.

Зазначається, що в Україні компанія призупинила всі ділові та виробничі операції та надає всю можливу підтримку та допомогу співробітникам, включаючи допомогу у переїзді та тимчасовому розміщенні, а підприємства групи у країнах, що межують з Україною, надають їм гуманітарну допомогу.

У той же час сигаретний гігант заявляє, що продовжить працювати в РФ, де в нього розташовані значні виробничі потужності та багато співробітників по всій країні, про яких слід потурбуватися.

"Наш бізнес у Росії продовжує працювати. В якості ключового принципу ми зобов'язані дбати про всіх наших співробітників у цей надзвичайно складний і невизначений час для них та їхніх сімей", - кажуть у компанії.

Однак усі заплановані капіталовкладення в Росії у B.A.T. вирішили призупинити, зосередившись на наявному виробництві тютюнових виробів, включаючи вироби для електронного нагрівання.

"Крім того, ми масштабуємо нашу діяльність відповідно до поточної ситуації, у тому числі раціоналізуємо нашу маркетингову діяльність. Ця складна ситуація, що стрімко розвивається, вимагає від нас постійної оцінки широкого кола факторів і міркувань", - заявили в компанії.

При цьому в British American Tobacco запевняють, що дотримуються і будуть дотримуватися надалі всіх міжнародних санкцій, пов'язаних з нинішнім конфліктом, у повному обсязі.

У свою чергу інший тютюновий гігант - Philip Morris International - також повідомляє, що призупинить заплановані інвестиції в РФ, включаючи запуск усіх нових продуктів, а також інвестиції в комерційну, інноваційну та виробничу діяльність.

"PMI також активізувала плани зі скорочення своїх виробничих операцій у Росії на тлі збоїв у ланцюжку поставок і змін у нормативно-правовій базі. Ми будемо продовжувати слідкувати за розвитком ситуації", - заявили в компанії.

Там вказують, що першочерговим пріоритетом для неї є безпека понад тисячі її співробітників та їхніх сімей в Україні, проте прямо про зупинення виробництва в Україні не говорять.

"Ми зробили дії для виконання трьох найважливіших завдань: допомога в евакуації на сьогоднішній день понад 800 осіб, у тому числі з найбільш постраждалих районів; надання екстреної допомоги працівникам, які залишилися в Україні; матеріально-технічна, медична, фінансова та інша практична підтримка у сусідніх країнах тим, хто залишив країну", - сказано у повідомленні.

При цьому Philip Morris продовжить виплачувати заробітну плату всім українським співробітникам "протягом цього періоду", як і всім співробітникам у Росії.

"Ми з шоком спостерігаємо за війною в Україні і найрішучішим чином засуджуємо насильство. Ми солідарні з невинними чоловіками, жінками та дітьми, які страждають. Ми приєднуємося до багатьох голосів, які закликають до негайного припинення війни та відновлення миру", - заявив глава PMI Яцек Ольчак.