У Пакистані вирішили скасувати мито на український металопрокат

Рішення було ухвалено за підсумками проведеного перегляду антидемпінгових мит
Фото: Depositphotos

Національна тарифна комісія Пакистану скасувала обмеження на постачання з України. Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, це рішення було ухвалено за підсумками проведеного перегляду антидемпінгових мит, накладених на імпорт холоднокатаних рулонів/аркушів з Китаю та України.

При цьому, як зазначає агентство, влада Пакистану зберегла обмеження для китайських компаній.

Згідно з офіційним повідомленням комісії, антидемпінгові мита у розмірі 13,17%-19,04% з 13 січня 2016 року введені терміном на п'ять років.

При цьому уточнюється, що перегляд накладеного мита був ініційований 8 січня 2021 після отримання відповідної заяви від компаній Aisha Steel Mills Limited та International Steel Limited (обидві – Карачі, портове місто на півдні Пакистану – Delo.ua ), які є вітчизняними виробниками аналогічної продукції .

Комісія переглядала дії мит на основі інформації за останні три роки – з 1 жовтня 2017 року до 30 вересня 2020 року. Під час перегляду комісія визначила, що існує велика ймовірність продовження демпінгу при постачанні цього товару з Китаю, якщо антидемпінгове мито буде скасовано.

За інформацією агентства, ймовірність рецидиву відсутня під час імпорту продукції з України. В результаті комісія прийняла рішення зберегти остаточне антидемпінгове мито на даний товар з Китаю для різних компаній за ставками від 13,17% до 19,04% ще на 5 років, починаючи з 13 січня 2021 року.

"Оскільки немає ймовірності повторення (демпінгового – Delo.ua ) імпорту товару, що розглядається з України, отже, антидемпінгові мита, встановлені на ввезення цього товару з України, припиняються з негайним набуттям чинності", – йдеться у повідомленні комісії.

Антидемпінгове мито було запроваджено комісією з 13 січня 2016 року щодо деяких видів холоднокатаного листового прокату виробництва ММК ім. Ілліча у розмірі 18,36%, "Запоріжсталі" та інших українських компаній – у розмірі 18,92%.

Нагадаємо, за перше півріччя 2021 року порівняно з аналогічним періодом 2020 року ємність українського ринку металопродукції збільшилася на 9,04% з одночасним зниженням частки імпорту на 5,32%.

У зв'язку з цим, влітку 2021 року в експертів з'явилися підстави говорити , що світова металургія оговталася від потрясіння, яке їй завдала пандемія коронавірусу та пов'язане з нею падіння промислового виробництва.

Ціни на руду, метал та прокат зростали, виробництво теж, у тому числі в Україні. В результаті, на найбільших підприємствах країни підвищили зарплати.

Джерело фото: Depositphotos