В Україні через руйнування зупинили роботу вже дев'ять гофрозаводів

Вид на Рубежанский КТК после обстрела. Фото: gofro.expert
Вид на Рубіжанський КТК після обстрілу. Фото: gofro.expert

Вже дев'ять великих українських виробників гофротари зупинили свою роботу через руйнування, що отримані внаслідок ракетних ударів, авіабомбардувань та артилерійських обстрілів російськими військами. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані Асоціації українських підприємств целюлозно-паперової промисловості "УкрПапір".

Зокрема, виходячи із цих даних, останньою зупинила роботу картонно-паперова фабрика "ПапірМал" (Малин, Житомирська область). Станом же на 18 березня в "УкрПапірі" повідомляли про зупинення восьми підприємств галузі.

Зокрема, це ПТК "Гофропак" (Охтирка, Сумська область), "Харківський комбінат гофрокартону", "АСС-Гофропак", "Востпак" (Харків), "Дунапак Таврія" (Олешки, Херсонська область), "Мена Пак" (Мена, Чернігівська область), "Гермес-Т" (Чернігів) та Рубіжанський картонно-тарний комбінат (Луганська область).

Зазначимо, що всі перераховані міста або вже захоплені російською армією, або тривалий час зазнають масштабних обстрілів та бомбардувань з її боку.

"Танками знищено асфальтове покриття, що веде до нашого підприємства, залізнична гілка. Підірвано всі три автомобільні мости. Завезення сировини та вивезення готової продукції нині неможливі", — цитували в асоціації директора компанії "Мена Пак" Сергія Артемова.

За словами керівника компанії "Гермес-Т" Олександра Трубченка, на його заводі в результаті обстрілів у виробничих приміщеннях було вибито скло, припинено подачу електроенергії, підприємство простоює з першого дня військових дій.

Також повідомлялося, що на Рубіжанському КТК снаряди потрапили до папероробної машини №3 та гофрозаводу, зруйновано склади сировини та готової продукції.

В "УкрПапірі" при цьому зазначають, що продовжує працювати низка галузевих підприємств у Центральній та Західній Україні. Загалом асоціація об'єднує 35 компаній, зокрема 20 виробників картонно-паперової продукції та підприємств поліграфічного спрямування, 11 дистриб'юторів, двох заготівельників та постачальників макулатури.