Данія виділить 22 млн евро на посилення оборони України

На оборону України Данія виділить 22 млн. євро
Копенгаген. Фото: Depositphotos

Керівництво Данії вирішило виділити додаткові 22 млн євро на посилення сектору безпеки України.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Високо ціную рішення виділити додаткові 22 млн євро на посилення сектору безпеки України. Це прояв справжньої дружби", – написав Кулеба.

Перед цим міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс заявила, що у разі військового нападу на Україну Європейський Союз готовий відповісти Росії жорсткими контрзаходами, включаючи економічні санкції.

Раніше Великобританія попередила Кремль, що разом із західними партнерами вона працює над серйозними санкціями, спрямованими проти фінансового сектора Росії, якщо вона вторгнеться до України.

Крім цього, представники Демократичної партії США оприлюднять новий законопроект щодо пакету санкцій, який передбачає заходи проти президента Росії Володимира Путіна у разі повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Нагадаємо, 18 грудня 2021 року Міністерство інфраструктури України та Міністерство оборони Королівства Данії підписали меморандум з питань співробітництва у розвитку та посиленні морського потенціалу України.

У січні у США без публічного висвітлення санкціонували додаткову допомогу Україні у сфері безпеки у розмірі 200 мільйонів доларів.

Джерело фото: Depositphotos