Італія запропонувала план завершення російсько-української війни — ЗМІ

Італія запропонувала план завершення російсько-української війни — ЗМІ

В ООН Італія запропонувала план поетапного припинення бойових дій в Україні. Він складається із чотирьох пунктів, повідомляє газета la Repubblica.

За даними видання, документ створило МЗС Італії за участю урядового палацу.

Італія вважає, що насамперед потрібно досягти припинення вогню та усунення лінії бойових зіткнень. У документі йдеться, що перший пункт має бути реалізований під наглядом ООН.

Далі, згідно з планом Італії, Україна в найкоротший термін має вступити до Євросоюзу, зберігши при цьому "нейтральний статус без приєднання до НАТО".

Третій крок — Україна підписує угоду з РФ щодо тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму. Цей документ, як вважають в Італії, потрібно погодити для "вирішення протиріч міжнародно-визнаними кордонами". При цьому, що він буде містити в собі, не уточнюється.

Останній пункт плану передбачає створення нового багатостороннього договору про мир та безпеку в Європі, який "має забезпечити контроль за озброєннями та запобігання конфліктам".

Зазначимо, що президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що Україна не збирається поступатися територією в Донецькій та Луганській областях, щоб припинити війну з РФ, а українські військові готові до битви з росіянами на Донбасі, яка може вплинути на перебіг усієї війни.