Кабмін створює інформаційну платформу "UAразом" для щоденного висвітлення ситуації з безпеки

кабмін
Кабінет Міністрів України. Фото з ресурсу КримSOS

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про створення єдиної інформаційної платформи стратегічної комунікації "UAразом", яка має інформувати населення про стан ситуації з безпекою та діяльність державних органів з питань забезпечення безпеки громадян.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", уряд доручив Мінкультури та центральним органам державної влади, а також Національній громадській телерадіокомпанії, інформаційному агентству "Укрінформ" та телеканалу "Рада" з 15 лютого створити єдину інформаційну платформу стратегічної комунікації "UAразом". У цьому можуть взяти участь місцеві органи влади та самоврядування.

На цій платформі на постійній основі, починаючи з 15 лютого 2022 року, проводитимуть брифінги Міноборони та Мінкультури, інші органи влади - щодо ситуації, що склалася біля державного кордону, та стану справ у Збройних силах України.

У соціальних мережах платформа займеться проведенням тематичних патріотичних флеш-мобів.

Міністерству закордонних справ доручено забезпечувати проведення брифінгів послів України для ЗМІ та експертів щодо ситуації в нашій країні.

Доручено також розробити та поширити соціальну рекламу, присвячену питанням територіальної оборони.

Нагадаємо, 14 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання, а також збільшив зарплати військовослужбовцям ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби та доручив створити інформаційну платформу стратегічної комунікації "UAразом". Це з загрозою російського вторгнення.

Зеленський також звернувся до громадян країни та наголосив, що Донбас та Крим повернуться в Україну виключно дипломатичним шляхом. Він зазначив, що українці хочуть свободи та готові боротися за неї.