"Кураторами відновлення" захопленого Маріуполя стануть чеченці

"Кураторами відновлення" захопленого Маріуполя стануть чеченці
Місто Маріуполь, Донецька область, Україна

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка “кадировці” та влада країни-агресора вже провела перше засідання у Маріуполі та так звану інвентаризацію того, що залишилося.

Умовним "кураторами відновлення" захопленого Маріуполя стануть "кадировці". Про це  повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Стає потроху зрозумілою частини пазла, що окупанти планують робити з Маріуполем і хто буде умовним "куратором відновлення". Наші джерела з оточення Іващенка (тимчасовий голова окупаційної "адміністрації", депутат міськради від "ОПЗЖ") повідомляли про "шефство" від Чечні за те, що Маріуполь виявився надто недружнім і націоналістичним. Тому для залякування та придушення опору планується віддати місто "кадировцям". З портом і правом мародерства", - повідомляє Андрющенко.

За його словами, вже фіксуються перші підтвердження, оскільки сьогодні в Маріуполі вперше відбулася робоча зустріч за участю окупаційної адміністрації – депутата РФ Сабліна (куратор окупації Маріуполя з 2014 року), Адамом Делімхановим та Ахмедом Долгаєвим, які є частиною політичної влади Чечні.

Андрющенко зазначає, що на зборах обговорювалися плани щодо "відновлення" Маріуполя. "Кадировці" поводилися як господарі, і сам графік зустрічі нагадував оцінку та інвентаризацію того, що залишилося.

Нагадаємо, що 16 травня з території "Азовсталі" 264 українських військових вивезли до Оленівки та Новоазовська.