Moody's відмовилося розраховувати кредитні рейтинги російських компаній

Moody's відмовилося розраховувати кредитні рейтинги російських компаній

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service планує відкликати кредитні рейтинги російських компаній через війну РФ проти України.

Як передає Reuters, перед цим аналогічні кроки зробили рейтингові агенції Fitch та S&P Global Ratings.  

За інформацією агентства, материнська компанія Moody's Corp призупинила комерційні операції в Росії на початку березня через війну проти України.  

У рамках четвертого пакету санкцій, ухваленого країнами ЄС 15 березня 2022 року, європейським агентствам забороняється рейтингувати РФ та російські компанії, а також надавати рейтингові послуги російським клієнтам.  

За даними S&P GR, термін набуття чинності цих заходів було встановлено на 15 квітня.  

Варто зазначити, що 6 березня агентство Moody's погіршило кредитний рейтинг Росії зі "сміттєвого" (B3) до переддефолтного (Ca), прогноз – негативний.

Нагадаємо, рейтингове агентство Fitch знизило кредитний рейтинг Росії із "В" до "С".

Експерти вважають, що на зниження рейтингу вплинули не лише санкції проти Росії з боку всього цивілізованого світу, а й дії верхівки влади країни, зокрема президента Володимира Путіна.

Раніше американська фінансова корпорація Morgan Stanley спрогнозувала для Росії втрату платоспроможності через санкції в середині квітня. Цей дефолт може бути таким самим, як у Венесуелі.