Пентагон: Росія вже випустила по Україні понад 1000 ракет і тепер буксує на усіх напрямках

Пентагон: Росія вже випустила по Україні понад 1000 ракет і тепер буксує на усіх напрямках
Росія продовжує хаотично бомбардувати житлові будинки

З початку повномасштабної війни Росія випустила по різних населених пунктах України 1080 ракет великої дальності, причому позиції російських військ або не змінюються, або відходять назад.

Про це сьогодні під час закритого брифінгу повідомив представник Міністерства оборони США.

У Пентагоні підтверджують, що Збройні сили України зупинили просування російських військ у всіх напрямках.

Загарбники зазнали поразки при спробі увійти до Миколаєва, невдачі наздоганяють російських військових і на інших напрямках, у тому числі під Харковом та Києвом.

У Міноборони США констатують, що їхні прогнози щодо можливого успіху російських військ не справдилися. У повітрі станом на 23-й день війни йде сильний опір ЗСУ, тому всі спроби повітряних сил РФ зайняти якесь домінуюче становище в небі виявилися марними.

"Насправді за три тижні особливих змін не відбулося, а щодо Києва, здається, що вони або задоволені, або застрягли, атакуючи зовнішні райони міста, замість того, щоб намагатися увійти до міста в якийсь момент", - підсумував представник. Міноборони США.

Збройні сили України відкинули російські війська від Києва з правого берега Дніпра на відстань до 70 кілометрів. Також росіяни не мають успіху і на лівому березі Дніпра.

Крім того, у Києві створено ефективну протидиверсійну систему, за останні дні знайдено та знищено ДРГ загальною кількістю понад 100 осіб. За весь період у столиці знищено понад 35 диверсійно-розвідувальних груп.