Поліцейські на допиті спростували інформацію про те, що Трухін пропонував їм хабар, - директор ДБР Сухачов

Поліцейські на допиті спростували інформацію про те, що Трухін пропонував їм хабар, - директор ДБР Сухачов
Сухачов під час засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Фото: прес-служба ДБР

Слідчі Державного бюро розслідувань повторно допитали поліцейських, які фіксували ДТП із народним депутатом Олександром Трухіним. Правоохоронці повідомили, що нардеп не пропонував їм хабара після пригоди.

Про це директор ДБР Олексій Сухачов розповів під час засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності 9 лютого, передає інформаційне агентство "Інтерфакс".

"Щодо можливої пропозиції надання Трухіним неправомірної вигоди. Під час повторного допиту поліцейські повідомили, що особисто їм кошти як неправомірну вигоду не пропонували", - сказав Сухачов.

Зазначимо, що поліцейські також не надали інформацію про те, хто саме знаходився за кермом автомобіля Audi, яке спровокувало ДТП. За словами Сухачова, інформація про подію за участю Трухіна, опублікована журналістами, не встановлює нових обставин ДТП і не спростовує вже отримані докази.

У той же час, розслідування журналістів допомогло відкрити нові деталі поведінки поліцейських на місці пригод.

"Йдеться про невідповідність раніше наданої Нацполіцією на запит слідчого ДБР інформації про відсутність запису з нагрудного реєстратора поліцейського та про епізод, у якому безпосередньо пан Трухін безперешкодно оглядає місце водія", - уточнив директор ДБР.

Через ці нові деталі інциденту слідчі ДБР ініціювали проведення двох службових розслідувань у Нацполіції, додав Сухачова.

Нагадаємо, видання "Українська правда" провело розслідування та опублікувало відео з місця ДТП, яке сталося 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі, в якому брав участь Трухін.

Докази, одержані журналістами, підтверджують той факт, що Трухін пропонував правоохоронцям хабара у 150 тисяч гривень за можливість залишити місце ДТП.

На відео нардеп на місці аварії звертається до поліцейського зі словами "давай я тихенько до лісу піду", після чого обіцяє "поговорити" з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

Після публікації цього відео розслідування ДТП за участю Трухіна, яким займалося ДБР, активізувалося.

У ДБР повідомили, що слідчі вивчили матеріали з відеокамер від Полтави до Києва, які фіксували рух машини народного депутата України Олександра Трухіна в день ДТП. Слідчі виявили, що на всіх камерах від Полтави до Борисполя за кермом Audi A8 було обличчя в одязі червоного кольору. Тобто тепер у ДБР фактично стверджують, що Трухіна за кермом не було, проте слідство продовжується.