Російські літаки атакували "Азовсталь" надважкими авіабомбами (ВІДЕО)

Російські літаки атакували "Азовсталь" надважкими авіабомбами (ВІДЕО)

Війська РФ безрезультатно намагаються зламати опір захисників Маріуполя. Російська авіація завдає потужних ударів по "Азовсталі". Про це повідомляє Маріупольська міськрада.

"У підземних укриттях металургійного комбінату знаходяться не менше 1000 цивільних. Переважно це жінки з дітьми та люди похилого віку", - йдеться в повідомленні.

Цього дня, 18 квітня, командир 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Бєлінського, котра захищає Маріуполь від російських загарбників, Сергій Волина звернувся до світових лідерів із проханням допомогти евакуювати з міста мирних жителів, а також надати українським захисникам важке озброєння.

Атака

За його словами, українська влада домовлялася з росіянами про гуманітарні коридори, залучаючи до посередництва президента Туреччини Раджепа Ердогана. Проте російська сторона не дотримала свого слова і всі зусилля виявилися марними.

Нагадаємо, у понеділок, 18 квітня, Генеральний штаб заявив про початок наступу ворожих військ на Донбас. Основні зусилля російських окупантів зараз зосереджено на встановленні повного контролю над Донецькою та Луганською областями, а також утриманні вже захоплених територій.

При цьому війська РФ намагаються прорвати оборону на Ізюмському напрямі.