Росія завершила військові навчання у Чорному морі

Фото: Минобороны России
Фото: Міноборони РФ

Росія завершила військові навчання у акваторії Чорного моря. Як йдеться у повідомленні російського Міністерства оборони, загони бойових кораблів Чорноморського флоту повернулися до пунктів постійного базування Кримської та Новоросійської військово-морських баз.

"У морських полігонах бойової підготовки екіпажі кораблів у складі різнорідних та однорідних тактичних груп виконали навчально-бойові завдання щодо ведення морського бою, провели артилерійські стрільби по мішенях, що імітують кораблі та засоби повітряного нападу умовного супротивника", — повідомили у відомстві.

Крім того, для вдосконалення системи управління та бойової підготовки екіпажі кораблів провели тренування зі зв'язку, боротьби за живучість, протиповітряної, протичовнової, протидиверсійної оборони під час стоянки на необладнаному рейді, а також на переході морем.

Далі кораблі пройдуть планове технічне обслуговування та поповнять матеріальні запаси, після чого "продовжать виконання завдань за призначенням".

Нагадаємо, що про ці навчання ЧФ РФ оголосила 26 січня. У них у складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп та загонів десантних кораблів приймали участь понад 20 бойових кораблів різного класу: фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі та ракетні катери, десантні кораблі, малі протичовнові кораблі, а також кораблі протимінної оборони.

Крім того, 29 січня Росія оголосила, що війська та авіація Західного військового округу повернулися до місць базування після планової перевірки військ. При цьому у Білорусі у прикордонних з Україною, Польщею, Литвою та Латвією районах незабаром мають розпочатися спільні з Росією військові навчання "Союзна рішучість – 2022".

Зазначимо також, що російські навчання проводяться на тлі ескалації напруженості її відносин із США та НАТО, які заявляють останні три місяці про масштабне нарощування військ РФ поблизу кордонів України та підготовку до масштабного вторгнення до неї.

Українська сторона збільшення такої загрози публічно заперечує, що особливо посилилося в останні дні. Більше того, на прес-конференції 28 січня президент Володимир Зеленський вже прямо звинуватив США у нагнітанні ситуації, що дуже негативно позначається на українській економіці.