МВС проведе масові навчання для цивільних на випадок НС: акцент буде на вибухівці

Фото: пресс-служба МВД
Фото: пресслужба МВС

Структури Міністерства внутрішніх справ проведуть масові навчання для цивільного населення на випадок настання надзвичайних ситуацій. Про це повідомив під час зустрічі з представниками ветеранських організацій, що відбулася напередодні, міністр Денис Монастирський, повідомляє прес-служба відомства.

За словами голови МВС, навчання пройдуть у різних регіонах країни і до них будуть залучені найкращі фахівці та інструктори Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, Нацгвардії та Держприкордонслужби. Він також зазначив, що в Україні буде перевірено роботу систем цивільної безпеки у населених пунктах.

"Акцент буде зроблено на питанні безпеки поводження з вибухонебезпечними предметами. Всі інструктори проходили потужні навчання за кордоном - у Британії, США, Канаді, Польщі та інших країнах", - наголосив чиновник.

У свою чергу виконувач обов'язків голови ДСНС Сергій Крук повідомив, що його відомство вже розпочало підготовку до цих навчань.

"В онлайн-режимі було зібрано Державну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, для того, щоб органи влади на місцях глибше зрозуміли зміст навчань. Разом ми проговорили основні питання: оповіщення, порядок використання захисних споруд, евакуацію. Все це найелементарніше, що потрібно для нормального функціонування системи цивільного захисту", - зазначив він.

Зазначимо також, що минулого тижня Міністерство оборони повідомило про початок   військових навчань біля Криму на Херсонщині. Окрім того, військові навчання заплановані на лютий у Львівській області.

Раніше ж структури МВС звітували про проведення спільної операції "Полісся" щодо посилення кордону з Білоруссю. На початку лютого у цій країні мають розпочатися спільні з Росією військові навчання "Союзна рішучість-2022". Білоруська сторона заявляла, що вони мають пройти саме біля кордонів з Україною, а також з Польщею та країнами Балтії.

При цьому український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба ще на початку грудня  заявляв, що Україна дуже серйозно ставиться до можливості військового вторгнення з території Білорусі.