США планують евакуювати сім'ї дипломатів з України наступного тижня – CNN

США планують евакуювати сім'ї дипломатів з України наступного тижня – CNN
США планують евакуювати сім'ї дипломатів з України наступного тижня – CNN

США проінформували Україну про ймовірний початок евакуації членів сімей дипломатів із посольства у Києві вже наступного тижня.

Про це повідомляє CNN.

"США поінформували Україну про те, що вони "швидше за все, почнуть евакуацію сімей дипломатів вже наступного тижня", - повідомляє телеканал.

Згідно з численними джерелами CNN, посольство США у Києві запросило у Держдепартаменту дозвіл на від'їзд усіх другорядних співробітників та членів їхніх сімей.

Представник Держдепартаменту сказав, що їм "нічого оголосити зараз".

"Ми, як завжди, проводимо ретельне планування на випадок непередбачених обставин у разі погіршення ситуації із безпекою", - сказали у Держдепі.

Представник посольства відмовився від коментарів телеканалу.

Крім того, джерело CNN, близьке до українського уряду, повідомило, що президент України Володимир Зеленський вже обговорив можливу евакуацію співробітників посольства з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

На думку Зеленського, якщо Сполучені Штати зроблять такий драматичний крок, це буде "надмірною реакцією".

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен 19 січня зустрівся у Києві з президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Зустріч відбулася на тлі безрезультатних переговорів між делегаціями США, НАТО та РФ, на яких обговорювалася напружена ситуація, що склалася поблизу кордону України.

Зазначимо, увечері в середу, 19 січня, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців із закликом не панікувати через можливе повномасштабне вторгнення Росії та "не бігти за сірниками та гречкою".