Суд звільнив Стерненка від відповідальності за незаконне зберігання боєприпасів

Суд звільнив Стерненка від відповідальності за незаконне зберігання боєприпасів
Верховний Суд скасував вирок Стерненку. Фото: Twitter активіста

Верховний суд ухвалив рішення звільнити колишнього активіста одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка від відповідальності за статтею 309 КК України, яка передбачає покарання за незаконне зберігання боєприпасів.

Про це Стерненко повідомив на своїх сторінках у соціальних мережах.

"Крок за кроком знищуємо сфабриковане звинувачення. Від сьогодні я більше не маю судимості, тому що звинувачення за ст. 263 ККУ (патрон) з мене таки знято", - написав активіст у Facebook.

Він також повідомив, що раніше апеляційний суд зняв і звинувачення за ст. 187 (розбій). Водночас Стерненка все ще визнано судом винним за статтею 146 ККУ (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Нагадаємо, 23 лютого 2021 року Приморський районний суд Одеси визнав Стерненко винним у викраденні директора будинку культури у селі Фонтанка Сергія Щербича 24 квітня 2015 року, невдовзі після його обрання депутатом Комінтернівської райради.

Його засудили до семи років та трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Наприкінці травня 2021 року Одеський апеляційний суд переглянув вирок Сергію Стерненку у справі про викрадення депутата Сергія Щербича у 2015 році.

Міру покарання змінили на умовний термін – один рік. Тоді ж вирок щодо розбою суд вирішив взагалі скасувати за недоведеністю.