У Брюсселі відбувається засідання Росія – НАТО

Переговори проходять у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі
Сторони намагатимуться обговорити взаємні побоювання щодо безпеки. Фото: РИА Новости

Сьогодні, 12 січня, у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі розпочалося засідання Ради Росія – НАТО з гарантій безпеки в Європі.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомляє "РИА Новости", у переговорах беруть участь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, постійні представники 30 держав альянсу в Брюсселі та перший заступник держсекретаря США Уенді Шерман.

Російську делегацію на консультаціях очолюють заступник міністра закордонних справ Олександр Грушко та заступник міністра оборони Олександр Фомін.

За інформацією агентства, сторони намагатимуться обговорити взаємні побоювання щодо безпеки.

Очікується, що переговори триватимуть близько трьох годин.

Окрім цього, завтра, 13 січня, відбудуться консультації на віденському майданчику Організації з безпеки та співробітництва у Європі.

Нагадаємо, у Женеві ввечері 10 січня 2022 року завершилися восьмигодинні переговори делегацій США та РФ.

Сторони не дійшли єдиної думки, зокрема щодо питання вступу України до НАТО.

Зокрема, заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що Росія вимагає залізобетонних гарантій від США щодо того, що Україна та Грузія ніколи не стануть членами НАТО.

У свою чергу заступник держсекретаря США Венді Шерман наголосила, що США не дозволять нікому зачинити політику відкритих дверей НАТО.