У Держдепі спростували інформацію про евакуацію сімей американських дипломатів з України

У Держдепі спростували інформацію про евакуацію сімей американських дипломатів з України
У Держдепі спростували інформацію про евакуацію сімей американських дипломатів з України

Високопосадовець Державного департаменту США спростував повідомлення ряду американських ЗМІ про нібито евакуацію частини співробітників посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Про це повідомляє "Голос Америки".

За словами чиновника Держдепу, наказ про евакуацію не надходив.

Інший представник Державного департаменту США повідомив, що Сполучені Штати здійснюють ретельне планування на випадок екстреної ситуації, як завжди, якщо ситуація з небезпекою погіршиться.

"Ми вже знаходимося на четвертому рівні за рекомендаціями щодо подорожей в Україну через коронавірус і порадили громадянам США бути поінформованими про повідомлення про те, що Росія планує значні військові дії проти України. Якщо буде рішення змінити нашу позицію щодо американських дипломатів та їх сімей, американські громадяни не повинні очікувати, що будуть евакуації за підтримки уряду США. Поки що для підтримки вильотів доступні комерційні рейси", - заявив представник Держдепу в електронному листі.

Зазначимо, раніше в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Державний департамент США розпорядився з понеділка, 24 січня розпочати евакуацію сімей дипломатів із американського посольства у Києві.

"Державний департамент наказав сім'ям персоналу посольства США в Україні розпочати евакуацію з країни у понеділок", - повідомив американський канал Fox News.

За даними журналістів, про це розповіли офіційні особи відомства.

Крім того, джерело CNN, близьке до українського уряду, повідомило, що президент України Володимир Зеленський вже обговорив можливу евакуацію співробітників посольства з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

На думку Зеленського, якщо Сполучені Штати зроблять такий драматичний крок, це буде "надмірною реакцією".

Зазначимо, увечері в середу, 19 січня, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців із закликом не панікувати через можливе повномасштабне вторгнення Росії та "не бігти за сірниками та гречкою".