У Києві та Фастові прогриміли потужні вибухи: Росія завдала ракетних ударів

Вибух  у Києві

У Києві в районі Лук'янівки пролунали гучні вибухи, повідомив радник голови МВС Антон Геращенко. Він зазначив, що ракети, що вдарили по Києву, були випущені з території анексованого Криму.

Згодом мер Києва Віталій Кличко підтвердив ракетний обстріл столиці.

"Ввечері ворог обстріляв Київ. Два влучення в Шевченківському районі. Усі служби на місці", - повідомив він. Пізніше він повідомиів, що було влучання у нижні поверхи житлового будинку. Станом на 21:45 госпіталізували трьох постраждалих.

За даними журналіста Андрія Цаплієнка, одну з ворожих ракет збила ППО.

Окрім Києва ракетний удар трьома крилатими ракетами також був завданий по Фастову у Київській області. Попередньо відомо про потрапляння до інфраструктурних об'єктів, на місці працюють рятувальники.

Ракетні удари по Києву та Фастову було завдано під час офіційного візиту генсека ООН Антоніо Гуттеріша. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк із гіркою іронією назвав це "листівкою з Москви" і закликав виключити Росію із Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ затримали провідного інженера одного із заводів держконцерну "Укроборонпром" за підозрою у причетності до ракетного удару по підприємству. Спецслужба підозрює його в тому, що він повідомляв про наслідки ракетного обстрілу підприємства в РФ.

15 квітня жителі Києва та області чули вибухи. В "Укроборонпромі" тоді повідомили, що цього дня близько 1:30 ночі Росія завдала ударів по одному з ракетних підприємств державного оборонно-промислового комплексу.