Російські війська завдали ракетного удару по заводу в Київській області, - "Укроборонпром"

Російські війська завдали ракетного удару по заводу в Київській області, - ЗМІ
Фото: Агентство AFP

15 квітня мешканці Києва та області чули вибухи. У ДК "Укроборонпром" повідомили, що цього дня близько 01:30 ночі Росія завдала ударів по одному з ракетних підприємств державного оборонно-промислового комплексу - ДП "Жулянський машинобудівний завод "Візар".

У ГК зазначають, що Росія завдала удару після того, як ЗСУ потопили крейсер "Москва" за допомогою ракети РК-360МЦ "Нептун". Саме на заводі "Візар" виготовляли ці ракети.

Агентство AFP повідомило, що серйозні пошкодження зазнали цеху та адміністративної будівлі заводу "Візар" у Вишневому біля міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни).

"Український військовий завод під Києвом, який виробляв ракети, які, ймовірно, використовувалися для поразки російського військового корабля "Москва", був частково зруйнований внаслідок нічних російських ударів", — йдеться у повідомленні французького агентства.

Зазначимо, Жулянський машинобудівний завод "Візар" - державне підприємство військово-промислового комплексу України, яке здійснює виробництво, ремонт та технічне обслуговування зенітних ракет та комплектуючих для зенітно-ракетних систем та авіатехніки. Входить до концерну "Укроборонпром".

14 квітня в Міноборони РФ офіційно заявили, що крейсер "Москва" затонув "при буксируванні в умовах шторму". Пошкодження крейсер отримав у результаті удару, який Збройні сили України завдали 13 квітня.

Нагадаємо, знамениту фразу українські прикордонники з острова Зміїний промовили у відповідь на пропозицію з російського крейсера "Москва" здатися.