Україна та Канада планують модернізувати угоду про вільну торгівлю

Канада вже три десятиліття є важливим торговим партнером України
Фото: Facebook/Посольство Украины в Канаде

27 січня перша віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко та міністр зовнішньої торгівлі, підтримки експорту, малого підприємництва та економічного розвитку Канади Мері Інг анонсували проведення переговорів щодо модернізації Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною (CUFTA).

Як повідомляє прес-служба Міністерства економіки, про це міністри заявили під час онлайн-зустрічі.

"Сьогодні, коли ми відзначаємо 30-ті роковини встановлення дипломатичних відносин між Україною та Канадою, модернізація CUFTA взаємовигідна для підприємств та споживачів наших держав", – повідомила Свириденко.

У Мінекономіки зазначають, що Канада вже три десятиліття є важливим торговим партнером України. Так, за результатами 2021 року обсяг експорту українських товарів зріс майже вдвічі – з $81,3 до $160,1 млн.

CUFTA дозволила експортерам обох країн використати більше можливостей, покращила умови доступу до ринків та створила більш імовірне та прозоре торгове середовище.

У ході майбутніх переговорів щодо модернізації CUFTA Канада та Україна обговорять можливість розширення співробітництва у багатьох аспектах. Зокрема, у сфері послуг, інвестицій, електронної торгівлі, працевлаштування та навколишнього середовища.

Сторони мають намір забезпечити рівні можливості для міжнародної торгівлі, особливо підприємств малого та середнього бізнесу.

За інформацією міністерства, інтеграція нових положень до CUFTA диверсифікує та розширить торговельну співпрацю між Канадою та Україною, що сприятиме довгостроковому економічному зростанню.

Раніше повідомлялося, що уряд Канади оголосив про виділення 340 млн доларів на підтримку України, а також на продовження та розширення військової тренувальної місії Unifier для ЗСУ.

Нагадаємо, Україна та Канада збудують космічний пусковий майданчик у канадській провінції Нова Шотландія.