Якщо Фінляндія вступить до НАТО, вона стане мішенню для Росії – Радфед РФ

Якщо Фінляндія вступить до НАТО, вона стане мішенню для Росії – Радфед РФ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і президент Фінляндії Саулі Нііністе. Фото: Yle/Jorge Gonzalez

Вступ Фінляндії до НАТО зробить її метою для Збройних сил Російської Федерації.

Про це заявив перший заступник голови міжнародного комітету Ради Федерації РФ Володимир Джабаров, повідомляє "РИА Новости".

"Вступ Фінляндії в НАТО зробив би її мішенню для російських заходів у відповідь",  підкреслив російський чиновник.

Раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йєнс Столтенберг в ефірі телеканалу CNN заявив, що НАТО готове прийняти Фінляндію та Швецію за прискореною процедурою.

"Ми ведемо гарний діалог з політичними лідерами Фінляндії... і зі Швецією. Звичайно, вирішувати їм, але якщо вони подадуть заявки, їх схвалять усі 30 союзників щодо НАТО. Ми знайдемо способи, як швидко це зробити",  зазначив генсек.

Перед цим, як передає фінське видання Yle, прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що будь-яке рішення про членство країни в НАТО має бути ухвалене якнайшвидше.

Водночас, у листопаді минулого року прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон заявила, що її країна не вступатиме до НАТО. Глава шведського уряду тоді пояснила, що свобода країни від військових дій та альянсів сприяє стабільності та безпеці у Північній Європі.

Водночас Андерссон наголосила, що Швеція й надалі зміцнюватиме свою співпрацю у сфері оборони у партнерстві з НАТО, а також з такими країнами, як Фінляндія та США.

Швеція приєдналася до Партнерства з розширеними можливостями НАТО на саміті в Уельсі у вересні 2014 року.