Завод "Електронмаш" купив депутат Київради Баленко за зниженою вдвічі ціною — Forbes

Завод "Електронмаш" купив депутат Київради Баленко за зниженою вдвічі ціною — Forbes
Ігор Баленко. Фото: RAU

З’ясувалося, що єдиний майновий комплекс державного підприємства "Електронмаш" (Київ) купив депутат Київської міської ради від партії “Євросолідарність” Ігор Баленко.

Про це повідомляє видання Forbes із посиланням на джерела на ринку нерухомості, знайомі з деталями угоди.

Уточнюємо, що сам Баленко заперечує цю інформацію, заявляючи, що не має відношення до покупки "Електронмашу".

У той же час Forbes наголошує , що три різні джерела на ринку нерухомості, знайомих з деталями угоди, підтверджують, що саме Баленко купив завод.

"Електронмаш" продали з другої спроби: уперше компанія не підписала договір купівлі-продажу. На другому аукціоні його купили за 430 мільйонів гривень, що в 2,26 рази нижче за ціну продажу на минулому аукціоні, що виявилося неуспішним.

Офіційно, за даними у реєстрі юросіб та фізосіб-підприємців, завод купила київська компанія, яка працює у сфері права. Її керівником та власницею є Віолетта Глинянчук. Вона ж очолює ТОВ "Глай", яке займається фінпослугами та здаванням в оренду нерухомості та розташоване за тією ж адресою, що і "Український імідж".

Водночас експерти вважають, що завод і так продали за завищеною ціною.

"Конфігурація ділянки дуже невигідна, місце так собі. Територія заводу підходить під будівництво житлового комплексу та торгового центру", — вважає засновник KAN Development Ігор Ніконов.

Засновник консалтингової компанії M4U, що спеціалізується на девелопменті, Володимир Даниленко вважає, що на місці заводу можна побудувати ЖК комфорт-класу на 3238 квартир.

Зазначимо, що у депутата Баленка є також низка інших істотних активів: столичні торгові центри "Променада Центр" та "Променада Парк" та шість готелів у Кам'янці-Подільському, Трускавці, Києві, Запоріжжі, Бакоті Хмельницької області та в Царівці Житомирської області.

Крім того, у 2008 році він орендував 19 га Совських ставків, щоб звести там житлові будинки. Однак це спричинило протести городян. 2019 року суд вирішив повернути ділянку місту.