Київський завод "Електронмаш" продали ще раз, але вже вдвічі дешевше

"Электронмаш". Фото: страница лота на УУБ
"Електронмаш". Фото: сторінка лоту на УУБ

Єдиний майновий комплекс державного підприємства "Електронмаш" (Київ) був повторно проданий за результатами аукціону 27 січня за 430 млн грн, що в 2,26 раза нижче за ціну продажу на минулому аукціоні, що виявився неуспішним.

Як свідчать дані на сайті Універсальної української біржі, переможцем торгів стало ТОВ "Український імідж". Загалом в аукціоні брало участь п'ять компаній, стартова ціна становила 65,6 млн грн.

"Завод "Електронмаш" у 60-80-ті роки минулого століття був одним із лідерів виробництва електроніки. Проте в останні десятиліття він занепадав і руйнувався. Завдяки приватизації завод отримає нового власника, а разом з ним і нові інвестиції, відродження території та створення робочих місць", - зазначають у Фонді державного майна.

За даними у реєстрі юросіб та фізосіб-підприємців, "Український імідж" - це київська компанія зі статутним фондом 50 тисяч грн, яка здійснює діяльність у сфері права. Її керівником та власницею є Віолета Глинянчук. Вона ж очолює ТОВ "Глай", яке займається фінпослугами та здачею в оренду нерухомості та розташоване за тією ж адресою, що і "Український імідж".

Переможець торгів тепер має підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу та зробити розрахунок. Після цього процес приватизації "Електронмашу" вважатиметься завершеним. Якщо цього не відбудеться, компанія втратить внесок у 10% від початкової ціни лота (6,5 млн грн), а сам завод виставлять на продаж ще раз.

Після приватизації новий власник зобов'язаний буде виконати приватизаційні умови: погасити всі заборгованості підприємства, які становлять близько 34 млн грн, і протягом шести місяців не звільняти працівників.

До складу держпідприємства "Електронмаш" входять 37 об'єктів нерухомості площею 110,7 тисячі квадратних метрів, а також 32 транспортні засоби. Підприємство розташоване на трьох земельних дільницях.

Нагадаємо, що попередній аукціон з продажу підприємства пройшов 12 листопада, на ньому перемогло ТОВ "Лортен груп" зі статутним капіталом 100 грн, що запропонувало за об'єкт 970 млн грн. Однак у результаті компанія не підписала договір купівлі-продажу, і завод знову виставили на торги .