Зеленський: не бачу більшої ескалації на кордоні, ніж це було навесні 2021

Владимир Зеленский. Фото: пресс-служба президента
Зеленський вважає, що треба обережно висловлюватись, що "завтра буде війна". Фото: прес-служба президента

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із зарубіжними журналістами 28 січня заявив, що не може назвати нинішню ескалацію на кордонах з Росією сильнішою за ту, що була навесні 2021 року.

"Сьогодні ми не бачимо більшої ескалації, ніж вона була раніше. Так, збільшилася кількість військових, але я про це говорив ще на початку 2021 року, коли говорили про військові навчання РФ. Тоді було велике збільшення російських військ. Нинішню ситуацію я не вважаю більше напруженою, ніж вона була на пік російських навчань", - сказав Зеленський.

Президент зауважив, що під час навчань російської армії поблизу українських кордонів навесні 2021 року не було такої сильної негативної інформаційної хвилі, яку суспільство спостерігає нині.

"Зі ЗМІ відчуття таке, що у нас війна, у нас ходять війська дорогами, у нас мобілізація. Це не так. Нам не потрібна ця паніка", – сказав український президент закордонним журналістам.

Гарант наголосив, що треба обережно висловлюватися, що "завтра буде війна" до кінця лютого, цитуючи частину заголовків новин іноземних ЗМІ.

Крім того, за словами Зеленського, українській економіці дорого обійшлася паніка щодо можливого вторгнення Росії до України. Тепер для її стабілізації потрібно близько 4-5 мільярдів доларів, які країна отримуватиме у міжнародних кредиторів.

Тим часом американські ЗМІ продовжують публікувати інформацію, яка посилює побоювання щодо можливого повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Напередодні видання The Wall Street Journal повідомило, що медичні підрозділи збройних сил РФ прямують до українського кордону, де приєднуються до бойових частин.