Зеленський та Джонсон домовилися про заходи, які допоможуть стримати агресію Росії

Зеленський та Джонсон домовилися про заходи, які допоможуть стримати агресію Росії

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, який прибув до Києва у вівторок, 1 лютого, обговорили дії, які допоможуть запобігти російській агресії. Про це стало відомо із трансляції Офісу президента.

"Ми обговорили комплекс кроків щодо стримування Російської Федерації. Тут моя думка відома: слово "стримування" доводить її логічність. Будь-які заходи дієві до, а не після. Профілактика краща за реанімацію. Це доводить і недавнє рішення британського уряду про розробку закону, який посилить і розширить санкції за агресію проти України", - заявив Зеленський у заяві за підсумками зустрічі.

"Подальше вторгнення РФ в Україну було б політичною та гуманітарною катастрофою, а також військовою катастрофою для Росії та світу", - зазначив Джонсон.

За його словами, Великобританія разом з іншими країнами готує санкції проти Росії, які будуть введені, "як тільки нога російського солдата перетне кордон".

Борис Джонсон також заявив про виділення Україні додатково 88 млн. фунтів (близько 119 млн. доларів) для захисту країни від російського впливу.

Раніше Україна отримала від Великої Британії протитанкову зброю. Британські військовослужбовці персонально проведуть коротке навчання із застосування цих комплексів.

Як заявив міністр закордонних справ нашої країни Дмитро Кулеба, у середу, 2 лютого, мало бути офіційно оголошено про створення нового малого альянсу у складі України, Великої Британії та Польщі. Але у зв'язку із перенесенням зустрічі дипломатичні команди "продовжать відточувати новий формат".