ЗСУ наблизилися до держкордону в Харківській області, - МВС

ЗСУ наблизилися до держкордону в Харківській області, - МВС

На Харківщині збройні сили наблизилися до державного кордону. Про це на телемарафоні заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

"Якщо ми говоримо про північний схід Харківщини, то там справді українські війська перейшли в контрнаступ, ми вже неподалік кордону і, сподіваємося, якщо все буде добре, найближчими днями спробуємо вийти на український кордон", - сказав він.

За його словами, росіяни підірвали три мости на півночі Харківщини, і це може уповільнити контрнаступ української армії.

"Якщо ж говорити про південь області, про Ізюмський напрямок, то там вони (вороги, — Delo.ua) концентруються, думають зробити ще один удар на Слов'янськ і Краматорськ. Поки що це все йде безрезультатно, але у них все ж таки є ще більша чисельність і живої сили, і техніки на цьому напрямі", - повідомив радник міністра.

За його словами, битва за Донбас може тривати ще "не менше місяця".

"Після того, як вони (вороги, - Delo.ua) зрозуміють, що їм нічого не вдається на Донбасі, існує висока ймовірність того, що вони почнуть окопуватися і спробують утримати ті території, які зараз тимчасово окуповані. І ось тут як швидко і як ефективно ми зможемо відвойовувати окуповані території", - наголосив радник міністра.

Нагадаємо, 14 травня Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що ворожі війська залишають свої позиції біля міста.

Вранці у суботу 14 травня голова Харківської ОДА Олег Синєгубов   повідомив, що ЗСУ пішли у контрнаступ у напрямку Ізюма.

Він також наголосив, що хоча Збройні сили України звільняють населені пункти Харківської області жителям регіону поки що рано повертатися до своїх будинків