Кіностудію імені Довженка на п'ять років вирішили здати в оренду

Стартова щомісячна ціна складає 581 161,95 грн
Фонд держмайна планує здавати в оренду павільйони на п'ять років. Фото: Вікіпедія

Приміщення павільйонів київської кіностудії імені Олександра Довженка виставлено на аукціон для оренди.

Як повідомляє прес-служба Фонду держмайна України (ФДМУ), загальна площа приміщень становить 2671,2 квадратних метрів. Розташовані вони на проспекті Перемоги, 44.

ФДМУ планує здавати в оренду павільйони на п'ять років, а стартова щомісячна ціна 581 161,95 грн.

Щоб стати повноправним орендарем приміщень знаменитого та вигідно розташованого приміщення, необхідно подати заявку на аукціон до 8 години вечора 13 лютого 2022 року.

Самі торги мають відбутися 14 лютого 2022 року об 11:15.

"Національний центр Олександра Довженка" є найбільшим кіноархівом України, в якому зберігаються понад 9 тисяч художніх, документальних, анімаційних українських та зарубіжних фільмів та тисячі архівних документів з історії українського кіно.

Підприємство було засноване у 1994 році на базі найбільшої за часів СРСР української кінокопіювальної фабрики (заснованої у 1938 році). Будівля центру розташована на Голосіївській площі у Києві біля однойменної станції метро.

"Довженко-Центр" об'єднує кіноархів, єдину в Україні кінокопіювальну лабораторію, Музей кіно, паперовий кіноархів, медіатеку та власне видавництво. Свою діяльність підприємство описує як збереження, популяризацію, дослідження та розповсюдження національної кіноспадщини в Україні та за кордоном.

Нагадаємо, Кабінет міністрів передав цілісний майновий комплекс державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка" у сферу управління Державного агентства з питань кіно.

Рішення було ухвалено на засіданні уряду 26 січня. До цього підприємство перебувало у сфері управління Міністерства культури та інформаційної політики.

У зв'язку з незгодою з рішенням уряду міністр культури Олександр Ткаченко написав заяву про відставку, яка лише через кілька днів надійшла до Верховної Ради.

Раніше повідомлялося, що Кабмін вивело саме Держкіно з-під підпорядкування Мінкультури і підпорядкувало його прямо, причому без погодження з міністерством.