Бракує персоналу: у США дозволили працювати медикам, інфікованим Covid-19

У США дозволили працювати медикам, інфікованим Covid-19
У США дозволили працювати медикам, інфікованим Covid-19

У США дозволили медикам, інфікованим коронавірусом, але з легкими симптомами або без ознак хвороби зовсім, надалі виконувати свої професійні обов'язки.

Про це повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що на такий крок влада пішла через брак персоналу в лікарнях країни та значну кількість нових випадків захворювання, які спричиняє штам коронавірусу "Омікрон".

Органи охорони здоров'я штату Каліфорнія оголосили, що співробітники лікарень, які мають позитивні тести на коронавірус, але при цьому у них відсутні симптоми хвороби, можуть продовжувати працювати.

Деякі лікарні в Род-Айленді та Арізоні також оголосили медичному персоналу, що вони можуть залишатися на роботі, незважаючи на наявність симптомів хвороби.

Як зазначає видання, штам коронавірусу "Омікрон" став причиною того, що кількість нових випадків Covid-19 зросла у США в середньому до більш ніж 700 000 нових випадків на день.

Рівень госпіталізації 11 січня 2022 року у США досяг 132 646 осіб, що перевищило рекорд січня минулого року.

Багато лікарень у країні зараз не тільки переповнені хворими, але й не мають достатньої кількості медичного персоналу, оскільки серед хворих на Covid-19 дуже багато медичних працівників.

Швидке поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон" у США створило нові проблеми та бар'єри для американських компаній. Зокрема ті з них, які готувалися вийти на IPO, змушені відкласти свої плани.