"Друга доза найдорожча": Ляшко розповів, скільки доплачують медикам за вакцинацію

"Друга доза найдорожча": Ляшко розповів, скільки доплачують медикам за вакцинацію
Держава платить медикам за реалізацію програми вакцинації населення. Фото: Getty Images

У програмі медичних гарантій на 2022 рік вакцинація населення – окремий пункт. Тому медикам доплачують майже 200 гривень за три щеплення, які отримала одна людина.

Про це повідомив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Він уточнив, що українці отримують щеплення безплатно, за них медикам платить держава.

"35 гривень за перший раунд вакцинації від Covid -19, 84 гривні - за другий та 60 гривень за третій раунд вакцинації, за бустерну дозу", - резюмував Ляшко.

Загалом вакцинація - це теж одна з послуг медсфери, в яку крім самого щеплення додатково входить фіксування факту щеплення в електронній медичній карті пацієнта, а також видача Covid-сертифікату.

Крім того, лікар вносить в Електронну систему охорони здоров'я інформацію про всі щеплення проти коронавірусу, що дозволить потім людині згенерувати в додатку або на порталі "Дія" потрібний сертифікат.

Зазначимо, що у "Дії" вже доступні кілька видів Covid-сертифікатів. Зокрема, можна згенерувати документ, що підтверджує отримання однієї дози вакцини або проходження курсу вакцинації проти коронавірусу.

Крім того, у "Дії" доступний Covid-сертифікат про одужання, а з 1 лютого з'явився Covid-сертифікат про бустерну вакцинацію.

Вакциновані бустерною дозою окрім нового Covid-сертифікату отримають ще й міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке також є у "Дії".