Офіційно: Кабмін скоротив термін дії Covid-сертифікату

Термін дії Covid-сертифіката скоротили
Термін дії сертифікатів скоротили до 9 місяців. Фото: сайт "Дії"

Кабінет міністрів ухвалив рішення скоротити термін дії міжнародного та внутрішнього Covid-сертифікатів з одного року до 270 днів. Про це стало відомо під час засідання уряду, яке транслювалося на YouTube.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Крім того, уряд визначив порядок формування та використання Covid-сертифікатів, що підтверджують отримання бустерної дози вакцини проти коронавірусу. Тобто після третьої дози сертифікат діятиме 270 днів.

Також Кабмін затвердив зразки Covid-сертифікатів щодо зазначення факту вакцинації бустерною дозою.

Заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич пояснила, що термін дії Covid-сертифікату вирішили скоротити після того, як Єврокомісія скоротила термін дії Covid-сертифікатів для подорожей усередині ЄС з 12 до 9 місяців.

Що стосується нових Covid-сертифікат для громадян, які отримали бустерну дозу, то цей документ має з'явитися у січні, повідомили у МОЗ.

Вакциновані бустерною дозою окрім нового Covid-сертифікату отримують ще й міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

У "Дії" також невдовзі може з'явитися сертифікат про вакцинацію бустерною дозою. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров уточнив, що Мінцифри не випускатиме жодних нових цифрових документів, а просто вдосконалить нинішній Covid-сертифікат.