НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

Головнокомандувач ЗСУ показав гральні карти із портретами військових злочинців РФ

Головнокомандувач ЗСУ показав гральні карти із портретами військових злочинців РФ
Фото: Facebook/CinCAFU

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомляє, що сприяв випуску гральних карт із зображеннями російських військових та громадських діячів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Рівно 20 років тому, у 2002 році, Центральне командування армії США випустило список розшукуваних воєнних злочинців у вигляді колоди карт, граючи в які військові США запам’ятовували свої цілі. У 2022 році волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm продовжили цю традицію", - повідомив генерал.

За його словами, за підтримки військового керівництва України, зокрема і його особистої, було випущено дві колоди карт з портретами "військових злочинців РФ і російських політиків і пропагандистів".

"Спільними зусиллями військових та волонтерів, зусиллями всіх людей доброї волі світу карта рашизму буде неодмінно битою, як на полі бою, так і в інформаційній площині. Разом до перемоги!" – додав головнокомандувач української армії.

Водночас докладнішої інформації, зокрема щодо переліку осіб, які стали героями карт, Залужний не наводить. На опублікованому фото, однак, видно, що карти випущені в камуфляжно-піксельній упаковці з написом Wanted (розшукуються).


Фото: Facebook/CinCAFU

При цьому публікація вже викликала великий ажіотаж у Facebook-користувачів: багато хто в коментарях висловив бажання купити такі карти і задається питанням, як це можна зробити.