Міносвіти рекомендує відправити учнів 5-11 класів та студентів на дистанційне навчання

Міносвіти рекомендує відправити учнів 5-11 класів та студентів на дистанційне навчання

Міністерство освіти і науки (МОН) України рекомендує перевести учнів 5-11 класів, а також усі виші на дистанційне навчання у зв'язку з погіршеннями показників за коронавірусом.

Про це йдеться у повідомленні МОН.

Відомство надіслало засновникам та керівникам навчальних закладів рекомендаційні листи щодо організації освітнього процесу.

У них відомство рекомендує:

  • організувати освітній процес у закладах загальної середньої освіти для учнів 5-11 класів з використанням технологій дистанційного навчання не менш як на два тижні;
  • в установах професійної (професійно-технічної) освіти організувати перехід на навчання за дистанційною та/або змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіку освітнього процесу та розкладу занять;
  • в закладах професійної вищої, вищої освіти всіх форм власності та сфер управління запровадити дистанційне навчання з 27 січня по 25 лютого 2022 року, враховуючи необхідні зміни до графіку освітнього процесу та розкладу занять.

При цьому, незважаючи на ситуацію з коронавірусом, учням 1-4 класів дозволяється проводити заняття в очному режимі.

Також вищі військові навчальні заклади (установи вищої освіти зі специфічними умовами навчання), військові навчальні підрозділи ЗВО, військові коледжі сержантського складу, професійні коледжі зі специфічними умовами навчання організовують освітній процес відповідно до рішень державних органів, у сфері управління яких перебувають.

Нагадаємо, кількість заражених коронавірусом в Україні стрімко зростає. Минулої доби захворіло більше 24 тисяч людей, а днем раніше повідомлялося про майже 20 тисяч інфікованих.