На Донеччині два райони залишилися без електрики через бойові дії, - голова ОВА

відсутнє електропостачання, немає світла, немає електрики, Донецька область

Внаслідок бойових дій Бахмутський та Краматорський райони Донецької області залишилися без електрики. 

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко. 

За його словами, через бойові дії на магістральній лінії електропередач спрацював аварійний захист, через що знеструмлено Центральну електропідстанцію НЕК Укренерго в районі Торецька і, як наслідок, – населені пункти Бахмутського та Краматорського районів. 

"Відновлювальні роботи вже розпочалися – тут необхідно буде ліквідувати близько двох десятків поривів дротів. Через відключення електрики припинено подачу води від Фільтрувальних станцій №1 та №2 Другого Донецького водогону – Краматорськ, Слов’янськ, Дружківка, Костянтинівка, Торецьк та прилеглі населені пункти опинилися без води", - йдеться у повідомленні. 

Крім того, 115 торецьких гірників залишились під землею: 112 на шахті “Центральній”, 3 на шахті "Торецькій". Наразі адміністрації вживають необхідних заходів для підняття шахтарів на поверхню.

Причина та наслідки знеструмлення ще уточнюються.

Нагадаємо, у Запорізькій області через пошкодження ліній електропостачання, станом на 11 травня, без електрики залишилися 23 тисячі абонентів у 71 населеному пункті, без газу 71 тисяча у 87 населених пунктах.