На Олімпіаді відклали нагородження фігуристів: ЗМІ повідомляють про підозрілий допінг-тест росіянки Валієвої

7 лютого російські фігуристи, які виступають на Олімпійських іграх як команда ДКР, вибороли золоту медаль у командному турнірі, але церемонію нагородження перенесли. Як повідомляє Inside the Games, це сталося через проблеми з допінг-пробою Каміли Валієвої.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

За інформацією видання, цією справою займаються кілька груп юристів.

Ситуація ускладнюється тим, що за правилами Всесвітнього антидопінгового кодексу Валієва є захищеною особою. Тобто як "спортсменка, яка на момент порушення антидопінгових правил не досягла шістнадцятирічного віку", вона не може бути офіційно ідентифікована, якщо винна в порушенні.

За даними російського видання "Спорт-Експрес", Валієва склала позитивний тест на кардіологічний препарат триметазидин.

"Виникли певні юридичні ситуації, але коментувати це недоречно", - відповів глава пресслужби Міжнародного олімпійського комітету Марк Адамс на питання щодо ситуації з допінг-тестом російської фігуристки Камілі Валієвої, повідомляє "Чемпіонат".

Нагадаємо, зимові Олімпійські ігри у Пекіні відкрилися 4 лютого грандіозним шоу. Вони відбудуться по 20 лютого 2022 року. Загалом в Олімпіаді беруть участь 95 країн.

Україну на іграх представляють 45 спортсменів у 12 дисциплінах. Це рекордна кількість видів спорту на зимовій Олімпіаді, де виступатимуть українці. Президент Володимир Зеленський звернувся до українських спортсменів і зазначив, що мільйони українців очікують на їх яскраві виступи та перемоги