У Пекіні відкрилися XXIV Олімпійські ігри: було показано грандіозне шоу (ФОТО, ВІДЕО)

У Пекіні відбулася церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор. Прведена онлайн-трансляція, яку провів Eurosport.

Ігри відбудуться з 4 по 20 лютого. Загалом в Олімпіаді братимуть участь 95 країн, зокрема Україна. Паралімпіада проходитиме з 4 по 13 березня. Окрім столиці Китаю, змагання прийматимуть також Чжанцзякоу та гірський регіон Яньцин.

" Початок весни" - так називалася перша частина церемонії відкриття. На сцені розквітла кульбаба, насіння якої перетворилося на грандіозний феєрверк .

Потім пройшов парад спортсменів. Першою традиційно йшла Греція. Після неї були збірні Туреччини, Японії, Бельгії, Ямайки. Глядачі також вітали Україну. Честь бути прапорцями від нашої країни на церемонії відкриття довірили фрістайлеру Олександру Абраменко та фігуристці Олександрі Назаровій.

Церемонія відкриття

Парад завершився грандіозне шоу: на арені утворили кільце на тлі олімпійської символіки. Потім воно зібралося в гарну сніжинку. Ця сцена символізувала індивідуальність кожного спортсмена, оскільки немає двох однакових сніжинок.

Потім виступив голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах. Він привітав атлетів та офіційних осіб. Усіх китайських друзів Бах привітав із Новим роком, а керівникам, волонтерам та організаторам подякував за роботу.

Офіційний девіз зимової Олімпіади у Пекіні: "Разом заради спільного майбутнього".

Україну на іграх представлять 45 спортсменів у 12 дисциплінах. Це рекордна кількість видів спорту на зимовій Олімпіаді, де виступатимуть українці.

Нагадаємо, дипломати кількох країн вирішили бойкотувати Олімпійські ігри у Пекіні через те, що Китай порушує права людини. Таку заяву зробила Канада. США також підготували дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор. Світова спільнота критикує Китай через придушення продемократичних протестів у Гонконгу, за його політику щодо Тибету та Тайваню, а також за затримання та жорстоке поводження з мусульманськими уйгурами у Сіньцзяні.

8 грудня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що Великобританія фактично вже приєдналася до дипломатичного бойкоту Олімпійських ігор 2022 року у Пекіні.

Австралія також не планує відправляти своїх дипломатів на Олімпіаду до Пекіна. 8 грудня країна остаточно приєдналася до дипломатичного бойкоту лютневих Олімпійських ігор у Пекіні.