Олімпіада-2022: українську спортсменку тимчасово усунули від змагань через допінг

Олімпіада-2022: українську спортсменку тимчасово усунули від змагань через допінг
Валентина Камінська. Фото: Instagram спортсменки

Українська лижниця Валентина Камінська не пройшла допінг-контроль. Тому до з'ясування обставин її усунули від участі в Олімпійських іграх у Пекіні.

Про це повідомляє International Testing Agency (Міжнародне агентство тестування).

Під управлінням органу з тестування та Міжнародного олімпійського комітету (МОК) під час антидопінгового контролю 10 лютого у Камінської взяли пробу.

В результаті в крові лижниці виявили заборонені речовини: анаболічні стероїди (местеролон) та два стимулятори (метилгексанамін та гептамінол).

Камінську вже поінформували про виявлення заборонених речовин, також спортсменці повідомили, що її усувають від змагань до вирішення питання відповідно до Всесвітнього антидопінгового кодексу та антидопінгових правил МОК.

" Це означає, що спортсменці заборонено брати участь у змаганнях, тренуваннях або будь-якій діяльності під час Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні", - уточнили в International Testing Agency .

Тепер Камінська має право оскаржити своє усунення у суді – Антидопінговому відділі (CAS ADD).

Раніше збірна України пропустила командний турнір з фрістайлу через те, що перед стартом у трьох спортсменів виявили коронавірусну інфекцію.

У наших спортсменів були хороші шанси на одну з медалей: у сезоні 2021/22 років українські лижні акробати брали участь у двох етапах Кубка світу та обидва рази здобули бронзові нагороди.

Зазначимо, що Україна вже здобула першу медаль на Олімпіаді у Пекіні. У лижній акробатиці серед чоловіків друге місце зайняв українець Олександр Абраменко.